torstai 12. lokakuuta 2017

Loman kynnyksellä


Jos ovat pienet koululaiset irti maasta syysloman kynnyksellä, niin olen kyllä minäkin! Vielä alkuviikosta ei tuntunut yhtään väsyttävältä työkuviot, mutta nyt on ihana ajatella viikon taukoa. Säästä viis - kunhan saa tehdä, mitä mieleen juolahtaa!

Lehdissä on tuotu esiin vanhempien lastenhoitovaikeudet koululaisten syyslomalla. On surullista, että monilla perheillä ei ole tukiverkostoa laisinkaan. Isovanhemmat ja kummit asuvat kaukana eikä sellaisia ystäväperheitä ole, jotka voisivat asiassa auttaa. Naapureihinkaan ei voi turvautua, kun heitä ei edes tunne. 

Koulun näkökulmasta lapset kuitenkin tarvitsevat loman. Selkeästi kierrokset ovat lisääntyneet viime viikkojen aikana, ja moni oppilas ei enää jaksaisi keskittyä opiskeluun. Kokemus on osoittanut, että syysloman jälkeen monta viikkoa sujuu rauhallisesti ja virkeästi. Olisi kauhistus ajatella, että koko syksy painettaisiin yhteen menoon jouluun saakka.

Toivottavasti pienet koululaiset löytävät seuraa loman aikana, jos vanhemmat ovat töissä. Yksinolo ei tunnu hyvältä - vaikka vanhemmat kuinka olisivat puhelimen päässä tavoitettavissa. 

Hyvää syysloman alkua kaikille meille, joilla se huomenna alkaa!

1 kommentti:

pappilanmummo kirjoitti...

Siis mukavaa syyslomaa! Meilläpäin koululaisten loma on vasta viikon kuluttua.