torstai 19. lokakuuta 2017

Eläimiä

                    

Tämän aamupäivän kiersin eläinpuistossa. Syyslomaviikon kunniaksi oli monista eläimistä opastuksia ja niitä oli mukava kuunnella. Ahma ja lumileopardi olisivatkin jääneet näkemättä, sillä nämä lymyilivät sisäpesissään. Hoitajan huutaessa ne kuitenkin tulivat ulos poseeraamaan. Tiedä häntä, kummin päin yleisöopastus paremmin toimi, sillä eläimet seurasivat silmä tarkkana meitä ihmisiä. 

                    

Oli mielenkiintoista kuulla nuorelta eläintenhoitajalta lajeista yleensä sekä myös tarhan yksilöistä tarinoita. Nuori Matti-ahma erityisesti jäi mieleeni.  Se on kohta saamassa kumppanin Ruotsista. 

                    

Karhut olivat hyvin rauhallisia, samoin suurin osa eläimistä. Kettu oli vilkasliikkeinen tarhassaan, mutta kaikista vikkelin oli pikkupanda. Siitä en kunnon kuvaa saanut laisinkaan. Aina puuttui joko etu- tai takapää kuvasta. 

Puolessa välissä join kuuman kaakaon ihanilla lisukkeilla. Lämmitti mukavasti ja tyydytti makeanhimon pitkäksi aikaa - toivottavasti. 

                    

Melkein nelisen tuntia kului retkellä ja sääkin suosi. Nyt on raukea lomaolo ulkoilusta. Poronkäristys kypsyy liedellä...

Ei kommentteja: