keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Mökkielämän ihmeellisiä seikkailuja


Tämä mökkipäivä alkoi rastaspariskunnan häädöllä, vaikka luontoihmisiä olenkin. Pihassa oleva tiheä pieni kuusi on ennenkin ollut räkättirastaiden pesäntekosuosiossa ja taas tänä kesänä. Muutamassa päivässä oli pesä lähes valmis, mutta tänään se pudotettiin alas. Yritteliäästi pariskunta kuitenkin pyöri paikalla myöhemminkin, joten ongenvavan päässä oleva punainen iso muovipussi laitettiin pelotteeksi. Se tehosi. Taisivat löytää metsän puolelta rauhallisemman pesäpaikan. Keskelle ihmisten pihamaata ei tarvitse tulla, kun metsämaata on silmän kantamattomiin tarjolla.


Sateiden jälkeen kesäkukat ovat ryöhähtäneet kukkimaan. Yritin kiertää nurmikon ajossa kissankäpäliä, jotta ne saisivat rauhassa kasvaa ja kukoistaa.


Huussin katto on sammaloitunut. Tänään siitä poistettiin sammalet, joita oli onneksi vain toisella lappeella. Juuri työn viime metreillä teräsharjasta katkesi varsi. Pitänee hankkia uusi. Kumman heikkotekoista tavaraa kaikki nykyaikana, sillä tämäkään yksilö ei ollut varmaan kuin 15 vuotta vanha!


Vesipumpun letkun pää on pitänyt meitä jännityksessä. Ensin irtosi naru, ja pää meni pohjaan. Sitten seuraavaksi koho kellutti päätä ja painona olleita kiviä niin voimakkaasti, että piti käydä siirtämässä pää oikeaan paikkaan. Emme ehtineet edes maihin veneellä, kun letkun pää oli taas siirtynyt monta metriä laiturin viereen. Narua jatkamalla saatiin merkkikohon voima pienemmäksi ja nyt pää on pysynyt painoineen siellä, missä pitääkin. 

Voimakas tuuli on myrskynnyt koko päivän, mutta onneksi aurinko on paistanut illan, joten on ollut todella kaunista. Toivottavasti sateet olisivat jo ohi tältä viikolta. Eilen tulikin vettä koko päivän ja huomasimme, että alamökin verannan katto vuoti. Tänään sinne kiivettiin ja kumauteltiin vasaralla peltikaton nauloja, jotka olivat nousseet ylös. Samalla putsattiin rännit.

Huomenna toivottavasti voi jo rauhoittua juhannuksen viettoon.

3 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Meillä kotona pihassa mokomat tekivät pesän niin korkealle mäntyyn ettemme ylettäneet pesää hävittämään. Kiitos vinkistä, millä karkoittaa.
Kissankäpäliä en ole enää vuosiin nähnyt.

pappilanmummo kirjoitti...

Kaunis bannerikuva kesäisine kukkineen

Jaana kirjoitti...

Kiitos!

Kahdessa päivässä pudotettu 5 räksän pesää pihasta! Pussi auttoi, mutta kun on niin monta muuta kuusta... Mikä siinä on, että metsän puut eivät kelpaa???

Hyvää juhannusta!